Σουφλέ μελιτζάνας

Υλικά
  • 500 γρ. πένες 
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. φέτα
  • 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Εκτέλεση

Βράζετε τις πένες. Χαράζετε τις  μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με ρίγανη, αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε. 
Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο λάδι προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε για 2 λεπτά. Ανακατεύετε με τα ζυμαρικά, τις μελιτζάνες και τον μαϊντανό. Μεταφέρετε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, απλώνετε από πάνω την μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε  για 20 περίπου λεπτά στους 180°C.
 

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 3.33/5
Ρυθμίσεις cookies