Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Αλείφουμε με λίγο βούτυρο τα τοιχώματα και τη βάση του ταψιού (25 εκ. x 30 εκ.) και τα καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και το λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά στα 850 Watt.
• Σε ξύλο κοπής κόβουμε σε μικρά κομμάτια την Kουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ, την προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε με μία μαρίζ τα υλικά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη, μαζί με , το εκχύλισμα βανίλαις και λίγο αλάτι.
• Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ προσθέτουμε ξεφλουδισμένες τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
• Μέσα στο μπολ κοσκινίζουμε το Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ μαζί το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, τη βανίλια, προσθέτουμε την Καστανή ζάχαρη Fytro και αναμειγνύουμε με μια μαρίζ τα υλικά μεταξύ τους, για αν γίνουν ένα σώμα.
• Απλώνουμε το μείγμα ισόποσα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και το πασπαλίζουμε με τα φουντούκια χοντροκομμένα.
• Ψήνουμε για περίπου 25’ με 30’ στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
• Αφήνουμε να κρυώσει για 30’.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια.
* Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.
* Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.