Πίτα του βοσκού με πουρέ καρότο-γλυκοπατάτα

Υλικά
  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 550 ml (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) παρμεζάνα τριμμένη
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) πελτές τομάτας
  • 500 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζωμός λαχανικών
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό
  • 30 γρ. γαλέτα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τον κιμά και τα σοτάρετε καλά. Αμέσως μετά προσθέτετε τον πελτέ τομάτας, το καρότο, το κολοκύθι και περιχύνετε με τον ζωμό λαχανικών. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτούν για 45 λεπτά. Στη συνέχεια, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μισό τριμμένο τυρί, τη γαλέτα και το αυγό, ανακατεύοντας πολύ καλά. Σε ένα ταψάκι (26 εκ. x 20 εκ.), απλώνετε τον κιμά σε όλη την επιφάνεια. Προσθέτετε τον πουρέ, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε στους 170°C για 35 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο). Αφήνετε την πίτα να κρυώσει πριν την σερβίρετε.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies