Για τα μπισκότα
• Προσθέτουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια μέχρι να αφρατέψει, για 1’.
• Ρίχνουμε την Καστανή Ζάχαρη Fytro και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι αναμειχθούν, για 1’.
• Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει ξανά το μείγμα μας, για 1’.
• Ρίχνουμε το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα για ακόμα 1’.
• Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το τζίντζερ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, γαρίφαλο, κάρδαμο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 30’’.
• Προσθέτουμε τμηματικά το μίγμα με το αλεύρι μέσα στο κάδο του μίξερ καθώς ανακατεύουμε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιήθουν μεταξύ τους τα υλικά.
• Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 ίσες μερίδες, τις πλάθουμε σε στρογγυλούς δίσκους, τις τυλίγουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα φούρνου (30 εκ. x 40 εκ.) και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
• Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, τοποθετούμε επάνω το ένα ζυμάρι, το πασπαλίζουμε με αλεύρι και το ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα, με πάχος μέχρι 1/2 εκατοστό.
• Κόβουμε το ζυμάρι σε διάφορα σχήματα με χριστουγεννιάτικα τσέρκια (δέντρα, αστεράκια, μισοφέγγαρα, κ.α.) και τα τοποθετούμε επάνω το αντικολλητικό χαρτί.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 8’ με 10’ και στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.
• Επαναλαμβάνουμε τα 3 παραπάνω βήματα και για την άλλη ζύμη δημιουργώντας τα ίδια σχήματα διπλή φορά.
Για τη γέμιση
• Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αχνίσει.
• Αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Αφήνουμε να κρυώσει για 5’.
• Προσθέτουμε το κρέμα τυρί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Μεταφέρουμε τη γκανάς σε μεγάλη σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 30’.
• Αφού έχουν κρυώσει τα μπισκότα, τα χωρίζουμε ανάλογα με το σχήμα τους, τα γεμίζουμε και τα κλείνουμε.
• Σερβίρουμε σε πιατέλα και απολαμβάνουμε.
* Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.