Pop cake με μελομακάρονα

Υλικά
6 μελομακάρονα 
• 50 γρ. βασιλόπιτα ή κέικ
50 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
2 κ.σ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
1 κ.σ. Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
 
Για το σερβίρισμα
125 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
50 γρ. Party Décor ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την Kουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ κομμένη σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 850 Watt, να λιώσει. 
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα και τη βασιλόπιτα με τα χέρια μας και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο και το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ. 
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα σώμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά, ώστε να σφίξει το μείγμα.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη βάση του ταψιού 25x30 εκ. και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη. 
Χωρίζουμε το μείγμα σε 10 ίσες μερίδες, τις πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα σαν κεφτεδάκια και τις τοποθετούμε στο ταψί. 
Καρφώνουμε στο κέντρο τους το ξυλάκι, ώστε να μοιάζουν με γλειφιτζούρια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 60 λεπτά.
 
 Για το σερβίρισμα
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την Kουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ κομμένη σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στα 850 Watt, να λιώσει.
Βάζουμε σε ένα μπολ το Party Décor ΓΙΩΤΗΣ.
Τοποθετούμε τα μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα και το Party Décor το ένα δίπλα στο άλλο.
Βουτάμε ένα – ένα τα Pop cake μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα εξωτερικά και τα τινάζουμε για να φύγει η περιττή ποσότητα. 
Βουτάμε στο μπολ με το Party Décor τα Pop cake από όλες τις μεριές, ώστε να κολλήσει η κουβερτούρα. 
Τοποθετούμε ένα χαμηλό ποτήρι μέσα σε ταψί 25x33 εκ., βάζουμε μέσα τα ξυλάκια με τα Pop cake και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 λεπτά, ώστε να σφίξει η κουβερτούρα. 
Σερβίρουμε.
 
* Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies