• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την Kουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ κομμένη σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 850 Watt, να λιώσει.
• Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα και τη βασιλόπιτα με τα χέρια μας και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο και το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ.
• Ανακατεύουμε με τα χέρια μας τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα σώμα.
• Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά, ώστε να σφίξει το μείγμα.
• Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη βάση του ταψιού 25x30 εκ. και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
• Χωρίζουμε το μείγμα σε 10 ίσες μερίδες, τις πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα σαν κεφτεδάκια και τις τοποθετούμε στο ταψί.
• Καρφώνουμε στο κέντρο τους το ξυλάκι, ώστε να μοιάζουν με γλειφιτζούρια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 60 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την Kουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ κομμένη σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στα 850 Watt, να λιώσει.
• Βάζουμε σε ένα μπολ το Party Décor ΓΙΩΤΗΣ.
• Τοποθετούμε τα μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα και το Party Décor το ένα δίπλα στο άλλο.
• Βουτάμε ένα – ένα τα Pop cake μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα εξωτερικά και τα τινάζουμε για να φύγει η περιττή ποσότητα.
• Βουτάμε στο μπολ με το Party Décor τα Pop cake από όλες τις μεριές, ώστε να κολλήσει η κουβερτούρα.
• Τοποθετούμε ένα χαμηλό ποτήρι μέσα σε ταψί 25x33 εκ., βάζουμε μέσα τα ξυλάκια με τα Pop cake και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 λεπτά, ώστε να σφίξει η κουβερτούρα.
• Σερβίρουμε.
* Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.