Σουτζουκάκια με πουρέ γλυκοπατάτας-καρότου

Υλικά
  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ 
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 550 ml (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 γρ. (2 κουτ. σούπας) μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • 1 τομάτα τριμμένη
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης Fytro
  • 50 γρ. (2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κίμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τη σάλτσα:
  • 500 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυμός τομάτας ή τομάτα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 35 γρ. (2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 30 γρ. (4 κουτ. σούπας) λευκό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 1/2 κουτ. γλυκού κίμινο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
  • νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Για να φτιάξετε τα σουτζουκάκια, πολτοποιείτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, την τομάτα, το κίμινο, τις Νιφάδες Βρώμης Fytro και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε με τον κιμά. Πλάθετε τα σουτζουκάκια και τα ψήνετε στους 170°C για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).
Για τη σάλτσα, σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και την φρέσκια ρίγανη. Σβήνετε με κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε την τομάτα, την Καστανή Ζάχαρη Fytro, την κανέλα, το κίμινο και αλατοπιπερώνετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε τα σουτζουκάκια μέσα και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και σερβίρετε γαρνίροντας με τα σουτζουκάκια και τη σάλτσα.

 

*Ο Πουρές Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies