Αλμυροί λουκουμάδες με καρότο-γλυκοπατάτα

Υλικά
  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 550 ml (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 300 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 16 γρ. (2 φακελάκια) Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση

Για 30-40 λουκουμάδες                                                                                      

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, προσθέτοντας στο τέλος το βούτυρο. Αφήνετε τον πουρέ να κρυώσει λίγο και προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το οποίο έχετε ανακατέψει με τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ. Αφήνετε για περίπου μία ώρα το μίγμα σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει. Τηγανίζετε σε αρκετό ηλιέλαιο και μόλις οι λουκουμάδες αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα, τους μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε το τριμμένο τσένταρ και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μία κρεμώδης σάλτσα. Περιχύνετε τη σάλτσα τυριού στους λουκουμάδες και σερβίρετε.
 

*Ο Πουρές Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies