Κροκέτες κοτόπουλου με πιπεριές και πουρέ γλυκοπατάτας

Υλικά
  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 400 γρ. κοτόπουλο βρασμένο 
  • 80 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 200 γρ. (1-2 τεμάχια) κόκκινη πιπεριά
  • 150 γρ. (1-2 τεμάχια) πράσινη πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 15 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 80 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γκούντα τριμμένο
  • 80 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο 

Για το πανάρισμα

  • 4 αυγά
  • 180 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 180 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβετε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε σταδιακά το κοτόπουλο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο με το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ με 300 ml νερό και 200 ml γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Με ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τον πουρέ με τις πιπεριές, το κοτόπουλο και το τυρί. Πλάθετε τις κροκέτες και τις βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με ένα πιρούνι.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά.
Βγάζετε τις κροκέτες από το ψυγείο και τις πανάρετε. Τις περνάτε πρώτα από το αυγό, μετά από το αλεύρι και στο τέλος από τη φρυγανιά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλη μια φορά.
Ζεσταίνετε καλά ένα λίτρο ηλιέλαιο και τηγανίζετε τις κροκέτες.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies