Τάρτα αμυγδάλου με ροδάκινα

Υλικά

Για την τάρτα:

  • 150 γρ. (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού)  αλεύρι αμυγδάλου
  • 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1/2  κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 βανίλια 
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλο φιλέ

Για την κρέμα:

  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
  • 660 ml (3 1/4 φλιτζ. τσγαιού) γάλα
  • 45 γρ. (4-5 κουτ. σούπας) ζάχαρη
  • 1 κρόκος αυγού 
  • 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) λικέρ αμυγδάλου
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο ή μαργαρίνη

Για το γαρνίρισμα:

  • 350 γρ. κομπόστα ροδάκινο 
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την τάρτα:
Χτυπάτε στο μίξερ με το γάντζο το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά.
Ανοίγετε τη ζύμη και την τοποθετείτε σε μια ταρτιέρα 23 εκατοστών. Τρυπάτε σε διάφορα σημεία με ένα πηρούνι και ρίχνετε από πάνω το αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνετε στους 180°C αέρα για 10 λεπτά.
Ετοιμάζετε την κρέμα:
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε.
Ρίχνετε την κρέμα πάνω από την τάρτα. 
Κόβετε τα ροδάκινα σε φέτες και τα απλώνετε στην επιφάνεια. Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 περίπου λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.
 

*Το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies