• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
• Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας επάνω στον πάγκο εργασίας, έτσι ώστε το μακρύ μέρος να είναι κάθετο προς τα εμάς.
• Κόβουμε με ένα μαχαίρι δεξιά και αριστερά 8-10 λωρίδες, περίπου 2 εκατοστά και στο κέντρο αφήνουμε περίπου 15 εκατοστά.
• Λιώνουμε την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και προσθέτουμε με ένα κουτάλι ένα παχύ στρώμα από την κουβερτούρα στη μέση τις ζύμης που δεν έχουμε κόψει και από πάνω πασπαλίζουμε τα τριμμένα αμύγδαλα.
• Πλέκουμε τις κομμένες λωρίδες της σφολιάτας φέρνοντας τη μια λωρίδα από δεξιά προς το κέντρο και από αριστερά πάλι προς το κέντρο σαν να πλέκουμε κοτσίδα. Συνεχίζουμε, μέχρι να τελειώσουν όλες οι λωρίδες σφολιάτας.
• Μέσα σε ένα μπολάκι προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό, ανακατεύουμε και περνάμε με ένα πινελάκι όλη την επιφάνεια.
• Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου όλη την επιφάνεια του στρούντελ.
• Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
• Λιώνουμε την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
• Αφαιρούμε το στρούντελ από τον φούρνο και αφού κρυώσει κάνουμε λωρίδες τη λευκή κουβερτούρα με ένα κουτάλι.
• Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.
Σοκολατένιο Strudel με αμύγδαλα
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 250 γρ. Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
- 125 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
- 50 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
- 1 κρόκος αυγού
- 50 γρ. φιλέ αμυγδάλου
- 10 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 250 γρ. Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
- 125 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
- 50 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
- 1 κρόκος αυγού
- 50 γρ. φιλέ αμυγδάλου
- 10 γρ. ζάχαρη άχνη
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους