Ετοιμάζετε το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι. Μόλις πάρει βράση συνεχίζετε το βρασμό για ένα με δύο λεπτά. Αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε το κονιάκ. Ανακατεύετε.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Cheesecake ΓΙΩΤΗΣ με 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, το τυρί μασκαρπόνε και τον χυμό λεμονιού.
Ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, προσθέτοντας 1 κουτ. σούπας κονιάκ.
Κόβετε τα σαβαγιάρ στη μέση και τα βουτάτε στο σιρόπι.
Μοιράζετε τα υλικά σε ποτηράκια με την εξής σειρά: σαβαγιάρ - κρέμα τυριού - φράουλες - σαβαγιάρ - Garni.
Γαρνίρετε με φύλλα μέντας.
*Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Cheesecake και το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζονται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Ανάλαφρο trifle με κρέμα τυριού (6 τμχ)
Υλικά
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Cheesecake ΓΙΩΤΗΣ
- 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 5 γρ. (1 κουτ. σούπας) κονιάκ
Για το σιρόπι
- 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) κονιάκ
- μισό πορτοκάλι
Για το γαρνίρισμα
- φράουλες
- φύλλα μέντας
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Cheesecake ΓΙΩΤΗΣ
- 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 5 γρ. (1 κουτ. σούπας) κονιάκ
Για το σιρόπι
- 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) κονιάκ
- μισό πορτοκάλι
Για το γαρνίρισμα
- φράουλες
- φύλλα μέντας
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους