Τυρόπιτα

Υλικά

Για το φύλλο

  • 450 γρ. (3 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 180 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γιαούρτι
  • 45 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 10 γρ. (1/2 φακελάκι) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 3 αυγά 
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 4 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.
Σκεπάζετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο όση ώρα ετοιμάζετε τη γέμιση.
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα δύο αυγά και τα χτυπάτε ελαφρά με ένα σύρμα χειρός.
Σπάτε τη φέτα και το ανθότυρο με τα χέρια σας και τα προσθέτετε στο μπολ με τα αυγά.
Ρίχνετε στο μπολ τη μπεσαμέλ, τη ρίγανη, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αλείφετε ένα ταψί 28 εκ. με λίγο ελαιόλαδο.
Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο.
Ρίχνετε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια που θα ανοίξετε τα φύλλα και πάνω στη ζύμη.
Ανοίγετε τα δύο φύλλα με τον πλάστη λίγο μεγαλύτερα από το ταψί.
Μεταφέρετε το ένα φύλλο στο ταψί.
Ρίχνετε από πάνω τη γέμιση και κλείνετε με το δεύτερο φύλλο.
Ενώνετε τα δύο φύλλα και τα γυρνάτε προς τα πάνω.
Χαράζετε  ελαφρά με ένα μαχαίρι.
Αλείφετε με το αυγό και ψήνετε στους 180°C  για περίπου 35 λεπτά.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση φυτικού στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies