Κρέπες με δροσερά λαχανικά και σάλτσα τσιμιτσούρι

Υλικά

Για τις κρέπες

  • 1 κουτί Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ 
  • 3 αυγά 
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 

Για τη γέμιση 

  • 2 τομάτες 
  • 1 κίτρινη πιπεριά 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 πράσινη πιπεριά 
  • 7 τμχ. αγγούρια κορνισόν 
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) παρμεζάνα τριμμένη 
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη 
  • 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο 
  • ρίγανη 
  • αλάτι, πιπέρι 

Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι 

  • 15 γρ. φρέσκος κόλιανδρος 
  • 35 γρ. μαϊντανός 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη 
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο 
  • 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) χυμός λεμονιού  
  • 60 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο 
  • αλάτι 
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά. 
Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε.
Μοιράζετε το μίγμα στις κρέπες, διπλώνετε μισοφέγγαρο και σερβίρετε με τη σάλτσα τσιμιτσούρι.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies