Cinnamon rolls με σοκολάτα

Υλικά

Για τη ζύμη 

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 αυγά
  • 160 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
  • 160 γρ. (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 15 γρ. (3 κουτ. σούπας) κανέλα
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ

Για το γαρνίρισμα

  • 1 πλάκα Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη ζύμη: διαλύετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ σε χλιαρό γάλα.
Προσθέτετε τα αυγά και τα χτυπάτε με ένα σύρμα χειρός.
Βάζετε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε με γάντζο μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μαζευτεί στον γάντζο.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο μπολ, σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μισή ώρα περίπου.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο, την κανέλα, την Καστανή Ζάχαρη Fytro, την Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε καλά.
Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
Την ανοίγετε με ένα πλάστη περίπου 45x22 εκατοστά.
Αλείφετε με τη μισή γέμιση και τυλίγετε σε ρολό.
Κάνετε το ίδιο και για την άλλη μισή ζύμη.
Κόβετε σε κομμάτια.
Τα πατάτε ελαφρά με το χέρι σας και τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C αέρα και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά.
Λιώνετε την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και γαρνίρετε τα cinnamon rolls.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies