Βράζετε τις γαρίδες. Σε 1 κούπα βραστό ζωμό διαλύετε τη Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ που έχετε αφήσει προηγουμένως να φουσκώσει για 4 λεπτά σε 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό. Ρίχνετε τον υπόλοιπο ζωμό, το κρασί, το λεμόνι και το πιπέρι. Βάζετε λίγο από τον ζωμό στον πάτο μιας φόρμας και αφήνετε στο ψυγείο να πήξει. Όταν πήξει, προσθέτετε πάνω στο ζελέ φέτες ντομάτας, φέτες αγγουράκι και φέτες αυγού. Κατόπιν βάζετε τις γαρίδες γύρω-γύρω και επάνω και ρίχνετε με προσοχή το ζελέ. Αφήνετε να μείνει στο ψυγείο για μερικές ώρες. Για να ξεφορμάρετε το ζελέ βυθίζετε τη φόρμα για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό.
Τα μικρά μας μυστικά
Για να γίνουν πιο νόστιμες οι γαρίδες όταν τις βράζετε προσθέστε λίγη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας ξύδι.
Γαρίδες ασπίκ
Υλικά
- 1 φακελάκι Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ
- 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 1 αυγό βραστό
- 1 ντομάτα
- Aγγουράκι τουρσί
- 2 κούπες ζωμός λαχανικών
- 1/3 κούπας κρασί λευκό αρετσίνωτο
- 4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- Eλάχιστο πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 φακελάκι Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ
- 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 1 αυγό βραστό
- 1 ντομάτα
- Aγγουράκι τουρσί
- 2 κούπες ζωμός λαχανικών
- 1/3 κούπας κρασί λευκό αρετσίνωτο
- 4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- Eλάχιστο πιπέρι καγιέν
Βαθμός δυσκολίας: 5/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους