Μουσακάς

Υλικά
  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα χυμός ντομάτας
  • μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο
  • 300 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 2 φακέλοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 κούπες γάλα
  • λίγη γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να ασπρίσει. Στη συνέχεια, προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά. Αφήνετε τον κιμά με τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παίρνετε μια κούπα μπεσαμέλ και την ανακατεύετε με τον κιμά. Στο διάστημα αυτό, πλένετε και κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και με ένα πινέλο βουτυρώνετε τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές.
Τις βάζετε σε ένα ταψί σε μία σειρά και τις ψήνετε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα πυρέξ βάζετε μια στρώση μελιτζάνες, τις σκεπάζετε με τον μισό κιμά και πασπαλίζετε με τη μισή φέτα.
Έπειτα, συνεχίζετε ξανασκεπάζοντας με μελιτζάνες και ξανά με τον κιμά και τη φέτα. Τέλος, σκεπάζετε όλες τις στρώσεις με τις μελιτζάνες. Βάζετε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ, την πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και ψήνετε στους 180°C σε φούρνο με αέρα ή αντιστάσεις για 3/4 της ώρας ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
 

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4/5
Ρυθμίσεις cookies