Βράζετε τα μακαρόνια σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κόβετε τα κρεµµύδια, το σκόρδο και το µπέικον σε κοµµατάκια και τα τσιγαρίζετε µε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το σπανάκι ψιλοκοµµένο, 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν.
Όταν µειωθούν τα υγρά κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα έτοιµα μακαρόνια και το ρεγκάτo. Ετοιµάζετε τη Μπεσαµέλ ΓΙΩΤΗΣ σύµφωνα µε τις οδηγίες του κουτιού.
Στο 1/3 της έτοιµης Μπεσαµέλ ΓΙΩΤΗΣ βάζετε το κεφαλοτύρι και τα αυγά, τα ανακατεύετε και τα προσθέτετε στα μακαρόνια.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και αδειάζετε τα µακαρόνια. Απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη Μπεσαµέλ ΓΙΩΤΗΣ και ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200°C(αέρα) για 45 λεπτά.
Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Παστίτσιο Μάλτας
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 200 γρ. κρεµµύδι φρέσκο
- 100 γρ. (1 µέτριο) κρεµµύδι ξερό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. µπέικον
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 500 γρ. σπανάκι φρέσκο
- 250 γρ. (2½ φλιτζ. τσαγιού) τυρί ρεγκάτο τριµµένο
- 1 κουτί Μπεσαµέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 1.500 ml (7½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 150 γρ. κεφαλοτύρι τριµµένο
- 2 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 200 γρ. κρεµµύδι φρέσκο
- 100 γρ. (1 µέτριο) κρεµµύδι ξερό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. µπέικον
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 500 γρ. σπανάκι φρέσκο
- 250 γρ. (2½ φλιτζ. τσαγιού) τυρί ρεγκάτο τριµµένο
- 1 κουτί Μπεσαµέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 1.500 ml (7½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 150 γρ. κεφαλοτύρι τριµµένο
- 2 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους