Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και το άρωμα και ανακατεύετε ελαφρά. Βάζετε το μίγμα του κέικ σε 2 φόρμες 23x13 εκ. ή σε 2 στρογγυλές Νο 22 βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε για 10 λεπτά τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες. Ύστερα τα βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Κέικ κλασικό
Υλικά
- 500 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 440 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 4-5 αυγά
- 260 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Υλικά
- 500 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 440 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 4-5 αυγά
- 260 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους