Κέικ κλασικό

Υλικά
  • 500 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. (1 1/2  φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 440 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 4-5 αυγά
  • 260 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και το άρωμα και ανακατεύετε ελαφρά. Βάζετε το μίγμα του κέικ σε 2 φόρμες 23x13 εκ. ή σε 2 στρογγυλές Νο 22 βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε για 10 λεπτά τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες. Ύστερα τα βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4.33/5
Ρυθμίσεις cookies