Ετοιμάζετε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε φέτες και τα βάζετε σε ταψί. Πασπαλίζετε με λίγη καννέλα και λίγο βούτυρο και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και προσθέτετε το κονιάκ, τις σταφίδες και λίγη καννέλα.
Στη βάση μίας φόρμας, με σούστα διαμέτρου 22 εκατοστών, τοποθετείτε μία κρέπα.
Κόβετε τις 12 κρέπες στη μέση και καλύπτετε τα πλαϊνά της φόρμας, τοποθετώντας τις λίγο λοξά, και τις αφήνετε να προεξέχουν από πάνω. Απλώνετε το 1/4 της κρέμας και από πάνω το 1/4 από τα μήλα. Ολοκληρώνετε βάζοντας μία κρέπα από πάνω.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία 3 φορές, τελειώνοντας με κρέπα.
Διπλώνετε τις κρέπες προς τα μέσα, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια, και γαρνίρετε με τη Μαρμελάδα Ροδάκινο Fytro και το καρύδι. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Τούρτα με σταφίδες και μήλα
Υλικά
- 1 κουτί Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
- 800 ml (4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 3 αυγά
- 60 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 80 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες ξανθές
- 1200 γρ. μήλα
- 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) κονιάκ
- 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 400 ml (2 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- λίγη κανέλα
- 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Μαρμελάδα Ροδάκινο Fytro
- λίγο τριμμένο καρύδι
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 κουτί Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
- 800 ml (4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 3 αυγά
- 60 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 80 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες ξανθές
- 1200 γρ. μήλα
- 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) κονιάκ
- 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 400 ml (2 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- λίγη κανέλα
- 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Μαρμελάδα Ροδάκινο Fytro
- λίγο τριμμένο καρύδι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους