Μελιτζάνες Σισιλιέν

Υλικά
  • 1 κιλο (6-7 τεμάχια) μελιτζάνες φλάσκες
  • 300 γρ. (10 φέτες) Edam
  • 300 γρ. (10 φέτες) ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) σάλτσα ντομάτας
  • 1050 ml (5 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
  • 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις απλώνετε σε ταψί, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Τις αφήνετε να κρυώσουν καλά.
Πάνω σε κάθε μελιτζάνα απλώνετε ένα κομμάτι ζαμπόν ή γαλοπούλα και ένα κομμάτι τυρί και τις διπλώνετε στη μέση.
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζετε τα 50ml γάλα και τη σάλτσα τομάτας και από πάνω τοποθετείτε τις μελιτζάνες.
Πασπαλίζετε με το μισό τυρί.
Ετοιμάζετε τη Mπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και την απλώνετε πάνω από τις μελιτζάνες.
Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
 

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4.69/5
Ρυθμίσεις cookies