Τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτετε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, την τομάτα, ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό και σιγοβράζετε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς.
Κόβετε τα κολοκύθια σε ψιλές φέτες, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, χρησιμοποιώντας όμως μόνο γάλα. Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τα ψημένα κολοκυθάκια σε βουτυρωμένο πυρέξ 24 x 32 εκατοστά και από πάνω στρώνετε τον κιμά, σκεπάζετε με τον πουρέ πατάτας, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Μουσακάς με κολοκύθια και πουρέ πατάτας
Υλικά
- 10 μέτρια κολοκυθάκια
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 100 γρ. (1 μέτριο ) κρεμμύδι ξερό
- 1 τομάτα
- 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
- 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
Υλικά
- 10 μέτρια κολοκυθάκια
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 100 γρ. (1 μέτριο ) κρεμμύδι ξερό
- 1 τομάτα
- 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
- 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους