Βάζετε στο μπολ του μίξερ το Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και το βούτυρο και ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο-λίγο το νερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφα και απαλή ζύμη. Την καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου. Απλώνετε τη ζύμη σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκατοστά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα πράσα με το βούτυρο, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και αφού μαλακώσουν προσθέτετε το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα 1-2 λεπτά. Απλώνετε το μίγμα πάνω από τη βάση τάρτας και πασπαλίζετε με τα τυριά. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε την τάρτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αέρα για 30-35 λεπτά περίπου.
Τάρτα με πράσα
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- Λίγο αλάτι
- 125 γρ. κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
- 8 κουτ. σούπας παγωμένο νερό
Για τη γέμιση:
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 μεγάλα πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 200 γρ. (2 τεμάχια) κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 200 γρ. μπέικον
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
- 100 γρ. ( 1 φλιτζ. τσαγιού ) διάφορα κίτρινα τυριά
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
Εκτέλεση
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- Λίγο αλάτι
- 125 γρ. κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
- 8 κουτ. σούπας παγωμένο νερό
Για τη γέμιση:
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 μεγάλα πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 200 γρ. (2 τεμάχια) κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 200 γρ. μπέικον
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
- 100 γρ. ( 1 φλιτζ. τσαγιού ) διάφορα κίτρινα τυριά
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους