Αρνί σε σφολιάτα με ανθότυρο και φέτα

Υλικά
  • 1.800 γρ. καθαρισμένο αρνί 
  • αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο, ρίγανη
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κόκκινο κρασί
  • 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. φέτα
  • 250 γρ. τομάτες, ψιλοκομμένες
  • λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό

Για τη γαρνιτούρα:

  • 700 γρ. μανιτάρια πλευρώτους καθαρισμένα 
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
  • 400 γρ. ρύζι
Εκτέλεση

Κόβετε στη μέση το αρνί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τα μυρωδικά αλείφετε με ελαιόλαδο και ψήνετε στους 250 βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 150 αέρα για μιάμιση – δύο ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχετε να υπάρχει ικανοποιητική ποσότητα υγρών. Χτυπάτε τα τυριά και προσθέτετε τις τομάτες και τον μαϊντανό. Μοιράζετε τη γέμιση στα 2 φύλλα  και από πάνω απλώνετε το αρνί. Τυλίγετε σε ρολά. Τα αλείφετε με ένα αυγό και τα ψήνετε στους 200-220 αέρα  μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Τον ζωμό που έχει απομείνει στο ταψί τον δένετε βράζοντας τον με το Κορν Φλάουρ.
Ετοιμασία γαρνιτούρας: Σοτάρετε το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτετε τα μανιτάρια, και αφού μαλακώσουν προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και στραγγίζετε. Στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια  και  μετά το ρύζι. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμισθεί προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο – λίγο το νερό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Σερβίρετε το αρνί γαρνίροντας το με ρύζι, μανιτάρια και περιχύνοντας με τη σος.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies