Πουρές μελιτζάνας

Υλικά
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 4 - 5 μελιτζάνες
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 150 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο κίτρινο τυρί, κατά προτίμηση αλμυρό (παρμεζάνα, γραβιέρα, πεκορίνο)
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο - προαιρετικά
Εκτέλεση


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις και σε ένα ταψάκι που το έχετε καλύψει με αλουμινόχαρτο βάζετε τις μελιτζάνες και τις ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσουν. Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα για να καπνίσουν και να πάρουν την ωραία χαρακτηριστική μυρωδιά. Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι και τις τρυπάτε για να στραγγίξουν τα ζουμιά τους. Μετά βγάζετε τη φλούδα τους. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο και βάζετε την ψίχα από τις μελιτζάνες. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνουν μια μάζα. Σε άλλο μπολ ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την προσθέτετε στην κατσαρόλα με τον πούρε μελιτζάνας. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το τυρί, αλάτι και πιπέρι και αν θέλετε μοσχοκάρυδο.
 

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
 

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies