Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί για 10-15 λεπτά. Απλώνετε τη ζύμη σε ένα ταψί και την αφήνετε να ξεκουραστεί μέχρι να φουσκώσει. Κόβετε σε κομμάτια των 75-100 γρ. και τα πλάθετε σε μπαστούνια. Τα ενώνετε σε κουλούρια και τα βουτάτε σε νερό και μετά σε σουσάμι. Ψήνετε στους 170⁰C αέρα για 15-20 λεπτά.
Κουλούρι Θεσσαλονίκης
Υλικά
- 1 κιλό (8 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 40 γρ. Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
- 10 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) αλάτι
- 250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) νερό
- Σουσάμι για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 κιλό (8 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 40 γρ. Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
- 10 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) αλάτι
- 250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) νερό
- Σουσάμι για την επικάλυψη
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους