Ζεσταίνετε τα 2/3 από το γάλα με τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το σιμιγδάλι, το υπόλοιπο γάλα και το HΕΜΟ. Ρίχνετε το μίγμα στο γάλα που έχετε ζεστάνει και βράζετε, μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος, προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση, λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και τα βουτυρώνετε. Τοποθετείτε τα φύλλα ζαρωμένα σε μεταλλικά φορμάκια για cupcakes. Βάζετε κρέμα σε κάθε φύλλο και τα κλείνετε με το φύλλο. Ψήνετε στους 180°C για 25 λεπτά και, μόλις είναι έτοιμο, πασπαλίζετε με HEMO, ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Μπουγατσάκια με HEMO
Υλικά
- 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 100 γρ. (3/5 φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γρ. (2 1/4 φλιτζ. τσαγιού) HΕΜΟ
- 4 αυγά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας κατεψυγμένο
- 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- Ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 100 γρ. (3/5 φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γρ. (2 1/4 φλιτζ. τσαγιού) HΕΜΟ
- 4 αυγά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας κατεψυγμένο
- 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- Ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους