Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις. Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε φέτες, τα απλώνετε σε ένα ταψί και τα περιχύνετε με τη μαργαρίνη. Στη συνέχεια, τα πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και τα ψήνετε για 15 λεπτά στους 220°C στις αντιστάσεις. Προσθέτετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη βάση και ζυμώνετε, έως ότου το ζυμάρι γίνει κολλώδες. Το καλύπτετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150°C αέρα.
Για την παρασκευή της κρέμας, διαλύετε το Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ στα 500 ml γάλα και προσθέτετε το αυγό, χτυπημένο, και τα υπόλοιπα υλικά. Βάζετε όλα τα υλικά για τη κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και την αφήνετε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς, και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Ανοίγετε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο και την τοποθετείτε σε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκατοστών, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Στη συνέχεια, βάζετε την κρέμα και τοποθετείτε επάνω σε αυτή τα ψημένα μήλα. Αν θέλετε, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγη κανέλα ακόμα. Ψήνετε για 40-45 λεπτά στους 150°C αέρα.
Για την επικάλυψη, βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το Επιτραπέζιο γλυκαντικό Sweet & Balance σε σκόνη και τη βανίλια, για να πάρουν βράση. Μουλιάζετε τη Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και, στη συνέχεια, την προσθέτετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε, μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε να κρυώσει και περιχύνετε τη μηλόπιτα.
*Το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.