Μηλόπιτα

Υλικά
  • 1 1/2 κιλό μήλα (περίπου 1 κιλό καθαρισμένα)
  • 100 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη
  • Λίγη κανέλα

Υλικά για τη βάση:

  • 1 αυγό
  • 100 γρ. (1 φλιτ. τσαγιού) Πίτυρο Βρώμης Fytro
  • 150 γρ. (1 1/5 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη
  • 10 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 1,5% λιπαρά
  • Λίγη βανίλια

Υλικά για την κρέμα:

  • 500 ml  (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 1,5% λιπαρά
  • 1 φακελάκι  Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 αυγό
  • 30 γρ. (1 κουτ. σούπας) μαργαρίνη
  • 10 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • 15 γρ. (2 κουτ. σούπας) κουαντρό ή γκραντ μαρνιέ

Υλικά για την επικάλυψη:

  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 1 1/2 γρ. (1 κουτ. σούπας) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • Λίγη βανίλια
  • 4 γρ. Ζελατίνη σε φύλλα ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις. Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε φέτες, τα απλώνετε σε ένα ταψί και τα περιχύνετε με τη μαργαρίνη. Στη συνέχεια, τα πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και τα ψήνετε για 15 λεπτά στους 220°C στις αντιστάσεις. Προσθέτετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη βάση και ζυμώνετε, έως ότου το ζυμάρι γίνει κολλώδες. Το καλύπτετε με μεμβράνη και το  αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150°C αέρα.
Για την παρασκευή της κρέμας, διαλύετε το Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ στα 500 ml γάλα και προσθέτετε το αυγό, χτυπημένο, και τα υπόλοιπα υλικά. Βάζετε όλα τα υλικά για τη κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και την αφήνετε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς, και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Ανοίγετε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο και την τοποθετείτε σε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκατοστών, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Στη συνέχεια, βάζετε την κρέμα και τοποθετείτε επάνω σε αυτή τα ψημένα μήλα. Αν θέλετε, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγη κανέλα ακόμα. Ψήνετε για 40-45 λεπτά στους 150°C αέρα.
Για την επικάλυψη, βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το Επιτραπέζιο γλυκαντικό Sweet & Balance σε σκόνη και τη βανίλια, για να πάρουν βράση.  Μουλιάζετε τη Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας  και, στη συνέχεια, την προσθέτετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε, μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε να κρυώσει και περιχύνετε τη μηλόπιτα.

 

*Το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4/5
Ρυθμίσεις cookies