Ετοιμάζετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια και το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες των συσκευασιών. Πολτοποιείτε τα φιστίκια με το λάδι και τα ανακατεύετε με το παγωτό, κρατώντας 2 κουταλιές της σούπας και το σιρόπι σοκολάτας που υπάρχει μέσα στη συσκευασία του παγωτού.
Σε μακρόστενη φόρμα ή φόρμα που ανοίγει, διαμέτρου 26 εκατοστών, στρώνετε το μπισκότο και από πάνω το παγωτό.
Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει για 3-4 ώρες.
Ξεφορμάρετε και γαρνίρετε με το τριμμένο φιστίκι και την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ που έχετε λιώσει σε μπεν μαρί, με την οποία κάνετε γραμμές στην επιφάνεια και λίγες φράουλες.
*Το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Τούρτα παγωτό φιστίκι
Υλικά
- 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 550 ml (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
- 100 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο για το μπισκότο
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα και ανάλατα
- 30 ml (6 κουτ. σούπας) ηλιέλαιο
- 125 γρ. (1 πλάκα) Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
- φράουλες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 550 ml (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
- 100 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο για το μπισκότο
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα και ανάλατα
- 30 ml (6 κουτ. σούπας) ηλιέλαιο
- 125 γρ. (1 πλάκα) Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
- φράουλες για το γαρνίρισμα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους