Τούρτα παγωτό φιστίκι

Υλικά
  • 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 550 ml (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 190 γρ. τριμμένο μπισκότο
  • 100 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο για το μπισκότο
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα και ανάλατα
  • 30 ml (6 κουτ. σούπας) ηλιέλαιο
  • 125 γρ. (1 πλάκα) Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
  • φράουλες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Πολτοποιείτε τα φιστίκια με το λάδι και τα ανακατεύετε με το παγωτό, κρατώντας 2 κουταλιές της σούπας και το σιρόπι σοκολάτας που υπάρχει μέσα στη συσκευασία του παγωτού.
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύετε.
Σε μακρόστενη φόρμα ή φόρμα που ανοίγει, διαμέτρου 26 εκατοστών, στρώνετε το μπισκότο και από πάνω το παγωτό.
Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει για 3-4 ώρες.
Ξεφορμάρετε και γαρνίρετε με το τριμμένο φιστίκι και την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ που έχετε λιώσει σε μπεν μαρί, με την οποία κάνετε γραμμές στην επιφάνεια και λίγες φράουλες.
 

*Το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies