Σουφλέ μπρόκολο με blue cheese και κρεμμύδια

Υλικά
  • 200 γρ. blue cheese
  • 2 κρεμμύδια λευκά, κομμένα μισοφέγγαρα
  • 2 μπρόκολα μικρά, κομμένα μπουκίτσες
  • 1 συσκευασία Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • Φρέσκο πιπέρι
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένη γραβιέρα 
  • 2 αυγά
  • 1,5 λίτρο (7 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό, ζεματίζετε το μπρόκολο για 3 λεπτά και το τοποθετείτε σε κρύο νερό για να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, παρασκευάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, και προσθέτετε 2 αυγά. Ανακατεύετε την μπεσαμέλ με τα λαχανικά, το πιπέρι και το blue cheese, βάζετε το μίγμα σε ένα πυρέξ, πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνετε στους 180°C στον αέρα για 45 λεπτά.
 

Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies