Γλυκό με Κρέμα, Ζελέ και Μπανάνες

Υλικά

Για τη βάση μπισκότου:

  • 190 γρ. τριμμένο μπισκότο
  • 100 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ


​Για την κρέμα:

  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 45 γρ. (4-5 κουτ. σούπας) Καστανή Ζάχαρη Fytro 
  • 5 γρ. (1 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση Μπανάνα ΓΙΩΤΗΣ 
  • 2 μπανάνες 
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ με γεύση Μπανάνα ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, το αδειάζετε σε φόρμα και το βάζετε στο ψυγείο να πήξει ελαφρά. Παρασκευάζετε το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, προσθέτοντας και το κονιάκ. Ετοιμάζετε τη βάση μπισκότου: λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύετε, προσθέτοντας και την Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ. Αφού παγώσει το ζελέ αρκετά, βάζετε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες, απλώνετε από πάνω την κρέμα και μετά το μπισκότο. Βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο 2-3 ώρες να παγώσει καλά. Βυθίζετε τη φόρμα σε ζεστό νερό για μισό λεπτό και ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντάς τη.
 

*Το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies