Τάρτα αχλάδι

Υλικά

Για τη γέμιση:

  • 6 αχλάδια κομμένα στα 6 με τη φλούδα 
  • 2 φάκελοι Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Πορτοκάλι ΓΙΩΤΗΣ
  • 1200 ml (6 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ  
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο κομμένο σε καρέ σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι 
  • 4 κουτ. γλυκού ζάχαρη 
  • 1 αυγό 
Εκτέλεση

Βάζετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργήσετε μία ομοιογενή ζύμη. Απλώνετε τη ζύμη σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ. και ψήνετε στους 160°C για 15 λεπτά, τοποθετώντας από πάνω μία λαδόκολλα και λίγα όσπρια για βάρος για να μην φουσκώσει. Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Πορτοκάλι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και το απλώνετε πάνω στην τάρτα. Καθαρίζετε και κόβετε στα 6 τα αχλάδια και τα τοποθετείτε πάνω στην κρέμα Άνθος Αραβοσίτου. Ψήνετε για άλλα 25 λεπτά στους 160°C, αφού πρώτα έχετε πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη τα αχλάδια για να καραμελώσουν.
 

*Το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Πορτοκάλι ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies