Τάρτα με μανιτάρια

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 330 γρ. (2 2/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 230 γρ. (1 1/6 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο, παγωμένο σε κομμάτια
  • λίγο αλάτι
  • 1 κρόκος αυγού
  • 40 ml (4  κουτ. σούπας) νερό

Για τη γέμιση:

  • 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1000 ml (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 50 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά 
Εκτέλεση

Βάζετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για την ζύμη και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργήσετε μία ομοιογενή ζύμη. Απλώνετε τη ζύμη σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ. και ψήνετε στους 160°C  για 15 λεπτά, τοποθετώντας από πάνω μία λαδόκολλα και λίγα όσπρια για βάρος για να μην φουσκώσει. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτετε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Απλώνετε τη γέμιση στη βάση της τάρτας και ψήνετε στους 160°C για περίπου 35 λεπτά. Προαιρετικά, πριν το ψήσιμο, μπορείτε να γαρνίρετε με φέτες μανιταριών.
 

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies