Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Αλείφουμε με λίγο βούτυρο τα τοιχώματα και τη βάση του ταψιού (25 εκ. x 30 εκ.) και τα καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί.
Dacquoise cake δύο είδη κουβερτούρας και ξηρούς καρπούς
Για το dacquoise
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
• Στον κάδο του μπλέντερ προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τους χτυπάμε, μέχρι να θρυμματιστούν σε πολύ μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνετε το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρί μέχρι να είναι χλιαρό περίπου στους 30-40 °C και στη συνέχεια προσθέτετε την Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε καλά.
Για το σιρόπι
• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά, αφού ξεκινήσει να κοχλάζει το νερό, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.