Φουντουκόπιτα

Υλικά
  • 1 συσκευασία Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. (5 κουτ. σούπας) μέλι
  • 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 200 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια χοντροκομμένα
  • 100  γρ. (1 φάκελος) Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 125 γρ. (1 πλάκα) λιωμένη Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ 
  • 5 αυγά
  • 25 γρ. (5 κουτ.σούπας) κονιάκ
Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, ρίχνετε ένα- ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, την λιωμένη Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ και το κονιάκ και χτυπάτε για ένα λεπτό ακόμα. Ρίχνετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και τα μισά φουντούκια και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο τετράγωνο ταψί 25x25 εκ., ρίχνετε από πάνω τα υπόλοιπα φουντούκια και ψήνετε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά.
 

 

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies