Πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι

Υλικά
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 160 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 2 γρ. ξύσμα λεμονιού 
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • 10 γρ. (1/2 φακελάκι) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά
  • 30 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) με τη ζάχαρη για να αφρατέψουν. Έπειτα, προσθέτετε τα 2 αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσουν. Ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το σουσάμι) και ανακατεύετε. Πλάθετε κουλουράκια και τα αλείφετε με το αυγό.
Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στους 180°C για περίπου 25 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4/5
Ρυθμίσεις cookies