Γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα και μπισκότο

Υλικά

Για το τσουρέκι:

  • 1200 γρ. (10  φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 4 αυγά 
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 10 γρ. μαχλέπι 
  • 50 γρ. (2 κύβοι) Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ 
  • μία βανίλια 
  • 60 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι 
  • μία πρέζα αλάτι 
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
  • 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 5 γρ. (1 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

Για τη γέμιση:

  • 125 γρ. (1 πλάκα) Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ 
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 900 γρ. (1/2 φάκελος) Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 ασπράδι για άλειμμα 
  • 30 γρ. (1/5 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλο φιλέ 
Εκτέλεση

Διαλύετε τη Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ σε λίγο χλιαρό γάλα και προσθέτετε λίγο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, κάνοντας ένα χιλό. Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει.
Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ, προσθέτετε το μίγμα με τη μαγιά και ζυμώνετε με έναν γάντζο μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Βάζετε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος (μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο).
Ετοιμάζετε τη γέμιση: λιώνετε την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί, προσθέτετε το γάλα χλιαρό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε. Κόβετε τη ζύμη σε 8 κομμάτια των 270  γραμμαρίων περίπου τα οποία ανοίγετε και μοιράζετε τη γέμιση. Πλάθετε τις πλεξούδες και τις αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Αλείφετε με το ασπράδι, πασπαλίζετε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνετε στους 170°C για περίπου μισή ώρα.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies