Κορμός Ψηφιδωτό με Φρουί Ζελέ ρόδι και βύσσινο (Panna cotta)

Υλικά
  • 10 γρ. (1 συσκευασία) Ζελατίνη σε φύλλα ΓΙΩΤΗΣ 
  • 700 ml (3 1/2  φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος 
  • 300 γραμ (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 συσκευασία Φρουί Zελέ χωρίς ζάχαρη με γεύση Ρόδι ΓΙΩΤΗΣ 
  • 50 γρ. κομπόστα βύσσινο στραγγισμένη 
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το Φρουί Zελέ χωρίς ζάχαρη με γεύση Ρόδι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε 1 φλιτζ. τσαγιού και το υπόλοιπο το αδειάζετε σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων περίπου 30x30 εκ. και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να πήξει.
Βάζετε τη Ζελατίνη σε φύλλα ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ με 3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και τα αφήνετε να μαλακώσει για 3-4 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος και ζεσταίνετε. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη ζελατίνη στραγγισμένη και ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί. Αφήνετε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε πολύ καλά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με το γάλα. Προσθέτετε το μίγμα με τη ζελατίνη και το ζελέ που έχετε κρατήσει και ανακατεύετε. 
Σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ 28x9 εκ. ρίχνετε το 1/3 από την κρέμα που έχετε προετοιμάσει και βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα να παγώσει. Κόβετε το ζελέ ρόδι σε μικρά κυβάκια και αφού έχει παγώσει η κρέμα, τοποθετείτε από πάνω τα μισά κυβάκια ζελέ μαζί με τα μισά βύσσινα. Προσθέτετε 1/3 από την κρέμα, βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα, απλώνετε τα υπόλοιπα κυβάκια και τα υπόλοιπα βύσσινα και περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Ξεφορμάρετε, βυθίζοντας τη φόρμα στιγμιαία σε ζεστό νερό και σερβίρετε σε πιατέλα.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies