Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.
Πλάθετε μπαλάκια 30 γραμμαρίων και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C αέρα για περίπου μισή ώρα.
Αφήνετε να κρυώσουν, ψεκάζετε με το ροδόνερο και πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.
Κουραμπιέδες με κάρδαμο και αλεύρι αμυγδάλου
Υλικά
- 300 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 200 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι αμυγδάλου
- 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 40 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 40 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια χοντροκομμένα
- 1 βανίλια
- 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 1/2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
Για το γαρνίρισμα
- 300 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- ροδόνερο
Εκτέλεση
Υλικά
- 300 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 200 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι αμυγδάλου
- 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 40 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 40 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια χοντροκομμένα
- 1 βανίλια
- 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 1/2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
Για το γαρνίρισμα
- 300 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- ροδόνερο
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους