Τούρτα με ρούμι και μαρμελάδα βύσσινο

Υλικά
  • 1 συσκευασία Βάση για Τούρτα με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
  • 40 γρ. (φλιτζ. τσαγιού) τριμμένη καρύδα
  • 1 μαρμελάδα βύσσινο
  • 2 φάκελοι Έτοιμο Γλάσο ΓΙΩΤΗΣ
  • λίγη ζάχαρη άχνη

Για το σιρόπι

  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 40 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ρούμι
Εκτέλεση

Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 1 - 2 λεπτά και προσθέτετε το ρούμι.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ και το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και του κουτιού, αντίστοιχα.
Σιροπιάζετε τη μία Βάση για Τούρτα με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ με το 1/3 του σιροπιού και αλείφετε με την μισή μαρμελάδα βύσσινο . Απλώνετε την μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής, πασπαλίζετε με την μισή καρύδα και τοποθετείτε από πάνω με τη 2η βάση.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και βάζετε από πάνω την 3η βάση την οποία σιροπιάζετε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Καλύπτετε με το Garni από πάνω και γύρω γύρω.
Βάζετε την τούρτα στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, ώστε να σφίξουν οι κρέμες. 
Γαρνίρετε με το Έτοιμο Γλάσο ΓΙΩΤΗΣ, αφού το έχετε ζεστάνει σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, και τη ζάχαρη άχνη και διατηρείτε την τούρτα στη συντήρηση του ψυγείου.
 

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies