Swiss roll με κρέμα πραλίνα

Υλικά

Για το τόμπους: 

  • 75 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 130 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1/4 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 βανίλια
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Πραλίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 40 γρ. (2 κουτ. σούπας) Σιρόπι με γεύση Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια χοντροκομμένα

Για τη γκανάζ:

  • 250 γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
  • 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 25 γρ. (2 1/2 κουτ. σούπας) μέλι

Για το γαρνίρισμα:

  • 100 γρ. (1 φάκελος) φάκελος Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
  • λίγη άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το τόμπους:
Χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτετε σιγά-σιγά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη βανίλια και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύετε ελαφρά με μια μαρίζ. Απλώνετε το μίγμα σε ένα μεγάλο, παραλληλόγραμμο ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε στους 180 °C για περίπου 10 λεπτά.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Πραλίνα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.
Απλώνετε το Σιρόπι με γεύση Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ, την κρέμα και τα φουντούκια πάνω στο τόμπους και τυλίγετε σε ρολό. Το βάζετε στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε τη γκανάζ:
Λιώνετε την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί, ζεσταίνετε το γάλα και τα ανακατεύετε με τη μαρίζ, προσθέτοντας και το μέλι.
Καλύπτετε τον κορμό με τη γκανάζ. Γαρνίρετε με την Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ και την άχνη ζάχαρη. Κι αν θέλετε με φρούτα της αρεσκείας σας.

 

*Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Πραλίνα ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 

 

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies