Σοκολατένιο cheesecake με γεύση καραμέλας, με βάση σοκολατένιου μπισκότου και γλάσο σοκολάτας

Υλικά

Για τη βάση:

  • 200 γρ. μπισκότο μαύρο τριμμένο
  • 80 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη

Για την κρέμα:

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 80 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Σιρόπι με γεύση Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ

Για την γκανάζ:

  • 200 γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ τεμαχισμένη 
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ. (1 κουτ. σούπας)  βούτυρο ή μαργαρίνη

Για το γαρνίρισμα:

  • φιστίκια ανάλατα
Εκτέλεση

Ανακατεύετε το μπισκότο και το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε το μπισκότο σε μια φόρμα που ανοίγει, διαμέτρου 26 εκ. και το βάζετε στο ψυγείο. Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Αφού σφίξει η κρέμα, προσθέτετε το Σιρόπι με γεύση καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί η καραμέλα. Απλώνετε την κρέμα πάνω στην τάρτα με το τριμμένο μπισκότο. Αφήνετε στο ψυγείο. 
Ετοιμάζετε την γκανάζ: Bράζετε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και προσθέτετε την Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή. Βάζετε τη γκανάζ στο ψυγείο και την αφήνετε για λίγο και γαρνίρετε το cheesecake. Τέλος, πασπαλίζετε με κομμάτια φιστικιού.
 

* Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα, ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies