Ετοιμάζετε το παντεσπάνι: Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με τη βανίλια και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα στρογγυλό τσέρκι 22 εκατοστών, το οποίο έχετε τοποθετήσει σε ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνετε στους 170°C για περίπου 15 λεπτά.
Ετοιμάζετε την κρέμα: Λιώνετε την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, προσθέτοντας λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και ρίχνετε σιγά σιγά τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σουρώνετε το βύσσινο και κρατάτε το σιρόπι.
Ξεκολλάτε το παντεσπάνι από το τσέρκι και το βάζετε σε μια πιατέλα. Σιροπιάζετε με το σιρόπι από το βύσσινο.
Απλώνετε 150 γρ. βύσσινο πάνω στο παντεσπάνι και στη συνέχεια την έτοιμη κρέμα.
Τοποθετείτε το γλυκό για δύο ώρες στο ψυγείο.
Αφαιρείτε το τσέρκι και γαρνίρετε με το βύσσινο, τα blueberries και τα φύλλα μέντας.
Τούρτα cheese cake λευκής σοκολάτας με βύσσινο
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 2 αυγά
- 1 ασπράδι
- 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 1 βανίλια
Για την κρέμα
- 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
- 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- λίγος χυμός λεμονιού
- 150 γρ. βύσσινο σε κονσέρβα
Για το γαρνίρισμα
- 50 γρ. βύσσινο σε κονσέρβα
- 80 γρ. blueberries
- λίγα φύλλα μέντας
Εκτέλεση
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 2 αυγά
- 1 ασπράδι
- 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 1 βανίλια
Για την κρέμα
- 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
- 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- λίγος χυμός λεμονιού
- 150 γρ. βύσσινο σε κονσέρβα
Για το γαρνίρισμα
- 50 γρ. βύσσινο σε κονσέρβα
- 80 γρ. blueberries
- λίγα φύλλα μέντας
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους