Trifle με κρέμα τυριού και μαρμελάδα σμέουρο

Υλικά

Για έξι ποτηράκια

Για το μπισκότο

  • 190 γρ. τριμμένο μπισκότο
  • 15 γρ. (3 κουτ. σούπας) ουίσκι
  • 80 γρ. (4 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 

Για την κρέμα

  • 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τυρί κρέμα
  • λίγος χυμός λεμονιού
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη

Για τη μαρμελάδα

  • 200 γρ. σμέουρα
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα

  • 3 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη βάση μπισκότου: λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Αποσύρετε από τη φωτιά και το ανακατεύετε με το τριμμένο μπισκότο και το ουίσκι.
Το απλώνετε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και το ψήνετε στους 160°C για οκτώ περίπου λεπτά.
Ετοιμάζετε τη μαρμελάδα: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε τα σμέουρα με τη ζάχαρη και σιγοβράζετε για 10 με 15 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε την κρέμα: Χτυπάτε στο μίξερ το ΓΙΩΤΗΣ Crème μαζί με την άχνη ζάχαρη και το ξύσμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και λίγο χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
Μοιράζετε το μπισκότο σε έξι ποτηράκια. Από πάνω τοποθετείτε τη μαρμελάδα και στη συνέχεια την κρέμα.
Γαρνίρετε με τα φιστίκια Αιγίνης.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies