Μπουγάτσα με κρέμα σιμιγδάλι

Υλικά

2 πίτες

Για το φύλλο:

  • 450 γρ. (3 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 10 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) αλάτι
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:

  • 800 ml (4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 85 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι ψιλό
  • 40 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο παγωμένο
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • λίγο αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • κανέλα και ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση

Για το φύλλο:
Βάζετε όλα τα υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ χρησιμοποιώντας 2 1/2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο και χτυπάτε με το γάντζο για 5-7 λεπτά. Καλύπτετε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Πλάθετε 4 μπαλάκια και αφήνετε πάλι να ξεκουραστούν για 20 λεπτά. Ανοίγετε τα μπαλάκια σε διάμετρο 15-20εκ. και τα τοποθετείτε σε έναν δίσκο αφήνοντας τα να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.
Για την κρέμα:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και τη ζάχαρη. Μόλις βράσουν, ρίχνετε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και αναδεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν πήξει, βάζετε το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε και τους κρόκους, το αλάτι και ανακατεύετε. Αδειάζετε σε ένα μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη έτσι ώστε η μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στην κρέμα και την τοποθετείτε στο ψυγείο.
Για το άνοιγμα του φύλλου αλείφετε τον πάγκο με λίγο λιωμένο βούτυρο και ανοίγετε λίγο-λίγο το φύλλο με το πλάστη στην αρχή και μετά με τα χέρια τραβώντας το από την μέση προς τις άκρες μέχρι να γίνει ένα πάρα πολύ λεπτό φύλλο. Την ίδια διαδικασία ακολουθείτε και με το δεύτερο φύλλο. Πασπαλίζετε με βούτυρο και βάζετε τη μισή κρέμα στο πρώτο φύλλο. Κλείνετε σαν φάκελο και το βάζετε με τις δίπλες προς τα κάτω στο δεύτερο φύλλο που έχετε βουτυρώσει. Τοποθετείτε σε ένα ταψί και ψήνετε  στους 170°C στον αέρα για 40-50 λεπτά. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα δύο ζυμαράκια.Όταν κρυώσουν οι πίτες γαρίνετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. 

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies