Νιόκι Μανιταριών

Υλικά
  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας με Μανιτάρια & γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ
  • 350 ml (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 35 γρ. παρμεζάνα
  • 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 70 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κρόκος αυγού
  • 10 μανιτάρια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε το μίγμα για τον Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια & γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Στη συνέχεια, κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον κρόκο αυγού, την παρμεζάνα και αρχίζετε να πλάθετε με τα χέρια σας, προσθέτοντας σιγά σιγά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μακριές λωρίδες πάχους περίπου 2 εκ. και κόβετε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού μικρά κομμάτια νιόκι. Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με βούτυρο ώστε να δημιουργήσετε μια σάλτσα. Βράζετε τα νιόκι σε καλά αλατισμένο νερό σε χαμηλή φωτιά. Μόλις τα νιόκι ανέβουν στην επιφάνεια, τα αφαιρείτε με μία τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνετε κατευθείαν μέσα στη σάλτσα μανιταριών και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Εάν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό από την κατσαρόλα που βράσατε τα νιόκι. Σερβίρετε με παρμεζάνα.

 

*Ο Πουρές Πατάτας με Μανιτάρια & γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 

 

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies