•Σε ένα μπολ τοποθετούμε ένα σουρωτήρι και βάζουμε μέσα τα κεράσια για 60 λεπτά, ώστε να αποψυχθούν και να στραγγίσουν τα υγρά τους.
•Ξεφλουδίζουμε το αχλάδι και μέσα σε ένα μπολ το τρίβουμε, στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
•Κόβουμε τα στεγνά κεράσια στη μέση και τα προσθέτουμε στο μπολ με το αχλάδι.
•Προσθέτουμε στο μπολ τις σταφίδες μαζί με το μπράντι, ανακατεύουμε με μια μαρίζ όλα τα υλικά μεταξύ τους και σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη.
•Μεταφέρουμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων, για 3 λεπτά στα 850 Watt, να ζεσταθεί και το αφήνουμε στην άκρη για 2 λεπτά, ώστε να κρυώσουν τα φρούτα και να απορροφήσουν το μπράντι.
•Παράλληλα κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια την Kουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το βούτυρο, τα τοποθετούμε στο μπολ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
•Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
•Σπάμε τα αυγά σε μπολ και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
• Μέσα στο μπολ με τα φρούτα κοσκινίζουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ μαζί με τα μπαχαρικά και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ. Προσθέτουμε το πάνκο, την Καστανή Ζάχαρη Fytro, τα αυγά, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
•Αλείφουμε με βούτυρο τη φόρμα για πουτίγκα (1 λίτρου).
•Μεταφέρουμε το μίγμα μέσα στη βουτυρωμένη φόρμα.
•Κόβουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο μεγαλύτερο σε μέγεθος από τη διάμετρο της φόρμας για πουτίγκα και αλείφουμε με αρκετό βούτυρο την επιφάνειά του.
•Σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο τη φόρμα της πουτίγκας, έτσι ώστε η βουτυρωμένη πλευρά να είναι από μέσα.
•Γεμίζουμε κατά το 1/3 μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και το βάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.
•Τοποθετούμε ανάποδα ένα πιάτο στη βάση της, προσεκτικά ώστε να μην καούμε από το νερό και επάνω του βάζουμε το μπολ με την πουτίγκα. Το νερό θα πρέπει να είναι μέχρι τη μέση του μπολ.
•Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε την πουτίγκα να αχνίζεται, ώστε να ψηθεί μέχρι το εσωτερικό της, για 150-160 λεπτά. Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε νερό κατά το ψήσιμο.
•Ξεσκεπάζουμε το μπολ με την πουτίγκα και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 60 λεπτά.
Για τη σάλτσα σοκολάτας
• Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αχνίσει.
•Αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, κόβουμε σε μικρά κομμάτια την Kουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ και την προσθέτουμε μέσα, μαζί με το μέλι και το μπράντι. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
•Τοποθετούμε ένα μεγάλο πιάτο ανάποδα επάνω απο την πουτίγκα, την αναποδογυρίζουμε σε αυτό και αφαιρούμε τη φόρμα.
• Περιχύνουμε ομοιόμορφα την πουτίγκα με τη σάλτσα σοκολάτας και τοποθετούμε απο πάνω στο κέντρο της τα 1/2 blueberries και τα 1/2 raspberries.
•Σερβίρουμε την πουτίγκα με τα υπόλοιπα blueberries και raspberries γύρω - γύρω και κόβουμε σε κομμάτια.
* Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.