Σε νερό που βράζει βυθίζετε το φάκελο Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και αφήνετε 5 λεπτά να λιώσει καλά η κουβερτούρα. Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και το άρωμα και ανακατεύετε ελαφρά. Στο μπολ του μίξερ προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάτε για 1 λεπτό στη δυνατή ταχύτητα. Βάζετε τη ζύμη του κέικ σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και το βγάζετε από τη φόρμα.
Kέικ σοκολάτας
Υλικά
- 500 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 4-5 αβγά
- 260 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Υλικά
- 500 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 4-5 αβγά
- 260 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους