Kέικ σοκολάτας

Υλικά
  • 500 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 4-5 αβγά
  • 260 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση

Σε νερό που βράζει βυθίζετε το φάκελο Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και αφήνετε 5 λεπτά να λιώσει καλά η κουβερτούρα. Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και το άρωμα και ανακατεύετε ελαφρά. Στο μπολ του μίξερ προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάτε για 1 λεπτό στη δυνατή ταχύτητα. Βάζετε τη ζύμη του κέικ σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και το βγάζετε από τη φόρμα.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4.44/5
Ρυθμίσεις cookies