Για την κρέμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ κομμένη σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 850 Watt, να λιώσει.
• Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει.
• Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε μαζί με την άχνη ζάχαρη, το λικέρ και τα ανακατεύουμε με το σύρμα, για 1 λεπτό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.
• Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αρχίσει να γίνεται το μείγμα μια ελαφριά σαντιγί που να στέκεται.
• Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά για ακόμα 1 λεπτό.
• Αφήνουμε για λίγο στην άκρη το μπολ με την κρέμα.
Για το τιραμισού
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τον καφέ, τη ζάχαρη, το νερό, το λικέρ και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθούν.
• Κρατάμε 2 κουραμπιέδες στην άκρη και σπάμε τους υπόλοιπους σε μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μας, τους προσθέτουμε στο μπολ με τον καφέ, ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι, ώστε να τον απορροφήσουν και τους στρώνουμε ομοιόμορφα στη βάση από ένα πυρίμαχο ταψί 30x22εκ., μέχρι να την καλύψουμε.
• Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τους κουραμπιέδες την κρέμα με την κουβερτούρα, θρυμματίζουμε τους 2 κουραμπιέδες που κρατήσαμε σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας.
• Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο, ώστε να σφίξει το γλυκό για 120-150 λεπτά.
• Σερβίρουμε με την άχνη ζάχαρη πασπαλισμένη ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του τιραμισού και κόβουμε σε κομμάτια.
* Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.