Τάρτα με φράουλες

Υλικά

Για 14 μερίδες

  • 1 φάκελος Μίγμα για Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • 1/2 κουτί Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • 250γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 αυγό
  • 2 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 125γρ. (5 κουτ. σούπας) μαργαρίνη
  • 300γρ. φράουλες
Εκτέλεση

Προσθέτετε στο μπολ του μίξερ 125 γραμμάρια μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου), 2 γραμμάρια Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το αυγό και ζυμώνετε τη ζύμη για την τάρτα. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου να κρυώσει. Τοποθετείτε τη ζύμη ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και την ανοίγετε σε στρογγυλό σχήμα με έναν πλάστη. Βάζετε τη ζύμη σε φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24 εκατοστά και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC με αντιστάσεις για 35 λεπτά. Διαλύετε το 1/2 φάκελο Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ σε 300ml (1½ φλιτζάνι τσαγιού) ζεστό νερό , το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς. Παρασκευάζετε το Μίγμα για Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Κόβετε τις φράουλες σε φέτες. Μόλις κρυώσει η τάρτα απλώνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τοποθετείτε πάνω τις κομμένες φράουλες. Απλώνετε το ζελέ πάνω στις φράουλες και βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο.

*Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια Sweet & Balance παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4/5
Ρυθμίσεις cookies