Για το παντεσπάνι
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180°C.
• Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
• Μέσα στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα, για 2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
• Στη βάση μιας στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας για κέικ 24 εκ., τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με το βούτυρο τα τοιχώματά της.
• Μεταφέρουμε το μίγμα μέσα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30-35 λεπτά.
• Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 60 λεπτά, να κρυώσει εντελώς.
• Κόβουμε από τα πλάγια, οριζόντια σε 2 ίσες στρογγυλές φέτες, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Για το σιρόπι
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό και τις φλούδες πορτοκαλιού. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά, καθώς ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να δέσει.
• Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει εντελώς.
Για τη γέμιση
• Κόβουμε στο ξύλο κοπής την Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ σε μικρά κομμάτια, την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά, στα 850 Watt, να λιώσει.
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το κρύο ΓΙΩΤΗΣ Crème, ανακατεύουμε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, καθώς προσθέτουμε τμηματικά την άχνη ζάχαρη, μέχρι να διογκωθεί και να αφρατέψει.
• Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
• Τοποθετούμε καθαρή τη φόρμα του κέικ στον πάγκο μας.
• Βάζουμε μέσα μια στρογγυλή φέτα παντεσπάνι με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω, το σιροπιάζουμε ομοιόμορφα και απλώνουμε ισόποσα στην επιφάνειά του το 1/3 από το μίγμα της γέμισης.
• Επαναλαμβάνουμε το παραπάνω βήμα ακόμα 1 φορά και μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 60 λεπτά.
Για την επικάλυψη
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.
• Κόβουμε την Κουβερτούρα 65% κακάο σε κομμάτια, αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα, τα μεταφέρουμε στο μίγμα με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε για λίγο όλα τα υλικά μαζί.
• Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου επάνω στο ταψί και μεταφέρουμε εκεί την τούρτα, αφού αφαιρέσουμε τη φόρμα.
• Ρίχνουμε από επάνω στο κέντρο της τούρτας το μίγμα με την κουβερτούρα και τα αμύγδαλα, ώστε να την καλύψουμε εξωτερικά.
• Αφού στάξει η περιττή ποσότητα από το μείγμα με την κουβερτούρα, μεταφέρουμε την τούρτα προσεκτικά, με 2 σπάτουλες σε ένα στρογγυλό δίσκο σερβιρίσματος.
• Την μεταφέρουμε στο ψυγείο, ώστε να σφίξει, για 2 ώρες.
Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την Κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ κομμένη σε κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 850 Watt, να λιώσει.
• Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη βάση μιας λαμαρίνας φούρνου 25x30 εκ..
• Ανακατεύουμε την κουβερτούρα με ένα μεγάλο κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
• Παίρνουμε με ένα κουτάλι, κουταλιά – κουταλιά από τη λιωμένη κουβερτούρα και την ρίχνουμε επάνω στο αντικολλητικό χαρτί σε μικρό στρογγυλό σχήμα, με απόσταση μεταξύ τους.
• Τοποθετούμε το κουτάλι με την κοίλη πλευρά επάνω από τη στρογγυλό σχήμα κουβερτούρας, το πιέζουμε ελαφρώς προς τα κάτω και τραβάμε, ώστε να έχουν το σχήμα φύλλου.
• Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 20 λεπτά.
• Τα αφαιρούμε προσεκτικά από το αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε στον πάγκο μας την τούρτα και τη στολίζουμε περιμετρικά, τοποθετώντας κάθετα τα φύλλα κουβερτούρας.
• Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις τοποθετούμε σε κυκλικό σχήμα στο κέντρο της τούρτας μαζί με τα blueberries και τα raspberries.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια.
*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.